Sikkerhed og fortrolighed - Virtus
21273
page-template-default,page,page-id-21273,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sikkerhed

Fortrolighed og sikkerhed er en høj prioritet for mig på Virtus. Til vores onlinesessioner anvender jeg udelukkende programmer med høj sikkerhed, dvs. programmer med såkaldt ’end-to-end encryption’ (e2ee). Til chatsessionerne anvender jeg ‘end-to-end’-krypterede samtaler gennem Signal (læs mere her). Selve hjemmesiden er beskyttet med SSL (Secure Socket Layer), hvilket du kan se ved, at der står ‘https’ i din browsers adresselinje. SSL er samme sikring, som bl.a. anvendes til sikker onlinebetaling og netbank.

Onlineforløbene på Virtus er altså MEGET sikre.

En høj sikkerhed kræver også, at din egen computer er sikker. For at øge din sikkerhed, kan du gøre nedenstående.

Sådan øger du sikkerheden på din egen computer
– Hav et godt antivirusprogram med firewall – og hold det opdateret.
– Brug gode passwords. Anvend evt. KeePass til at gemme og generere passwords.
– Anvend en emailudbyder, som sender krypterede emails.
– Installer evt. browser-tilføjelserne Disconnect og HTTPS Everywhere, og øg din sikkerhed på nettet.

Ligesom der kan ske indbrud på et fysisk kontor, så kan der også ske ”indbrud” eller hacking på internettet. Som du kan læse, har jeg dog gjort mit ypperste for at mindske denne risiko på Virtus, og jeg bliver ved med at følge med i udviklingen på området. Risikoen mindskes yderligere, hvis du sørger for en god sikkerhed på din egen computer.

Tavshedspligt og etik

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening, og som dansk psykolog arbejder jeg efter De Etiske Principper for Nordiske Psykologer. Det betyder bl.a., at jeg løbende udvikler og opretholder et højt fagligt kvalifikationsniveau, og at jeg kun tilbyder ydelser, som jeg har kompetence til.

Jeg har tavshedspligt, og du kan derfor trygt regne med fortrolighed i vores samtaler. Undtagelser gælder dog, hvis du er til fare for dig selv eller andre – eller hvis jeg gennem lovgivning er forpligtet til at videregive oplysninger.

Samtidig er jeg underlagt persondataloven med hensyn til, hvordan jeg behandler dine oplysninger. Det betyder, at dine personlige oplysninger ikke videregives til tredjepart uden dit samtykke.

Du har altid mulighed for at klage, hvis du er utilfreds og ikke mener, at jeg lever op til mit etiske ansvar. Ønsker du at klage, kan du rette henvendelse til Etiknævnet.

Dansk Psykologforening